Inspiraatiota

Tulevaisuuden työpaikalla tavataan metaversumissa

Hybridityö ei ole vain tullut jäädäkseen – se tulee myös muuttamaan tapaamme tehdä töitä. Tulevaisuudessa voit työskennellä kotona ja olla samalla virtuaalisesti toimistolla älylasien avulla.

Hybridityö löi lopullisesti läpi koronapandemian myötä, ja samalla se osoitti toimivuutensa. Keväällä 2020 käyttöön otettu tekniikka on jo kehittynyt paremmaksi, mikä on tärkeä syy sille, että useimmat meistä haluavat jatkaa hybridityön tekemistä.

– Tutkimukset osoittavat, että valtaosa tahtoo tehdä hybridityötä. Useimmat eivät halua työskennellä pelkästään kotona tai toimistolla vaan yhdistellä näitä kahta, kertoo hintavertailusivusto Pricerunnerin teknologia-asiantuntija Evelina Galli.

online meeting at home

Yhdistävää tekniikkaa

Galli kertoo, että hintavertailusivuston käyttäjät etsivät kotitoimistolle edelleen perinteisiä laitteita, kuten näyttöjä ja sähköpöytiä.

– Moni myös yrittää parantaa työn ja vapaa-ajan tasapainoa esimerkiksi hankkimalla fyysisen ajastimen, jotta töitä ei tulisi tehtyä liikaa.

Kotikonttorilla saatetaan tehdä isojakin investointeja laitteisiin. Mutta myös yritykset voivat tehdä paljon helpottaakseen etätöiden tekemistä.

– Markkinoilla on esimerkiksi 360 asteen kameroita, jotka zoomaavat automaattisesti puhujaan. Olemme kaikki olleet videokokouksissa, joissa ääni on huono eikä tiedä kuka puhuu. Tällaiset ongelmat ratkeavat paremmalla teknologialla.

woman sitting in an office wearing vr glasses

Aidosti hybridisti metaversumissa

Lisää edistysaskelia otetaan seuraavien vuosien aikana.

– Metaversumi tulee muokkaamaan tapaamme tehdä töitä. Sen sijaan, että istumme videokokouksissa koko päivän, voimme hetkessä matkustaa toimistosta toiseen virtuaalisilla alustoilla. Moni seikka viittaa siihen, että työntekijöiden ei enää tarvitse asua lähellä työpaikkaansa, Galli kertoo.

On vielä epävarmaa, kuinka tämä tapahtuu käytännössä. Työntekijät voivat esimerkiksi käyttää lisätyn todellisuuden laseja, jotka tämän päivän isoista virtuaalitodellisuuslaseista poiketen näyttävät enemmän tavallisilta silmälaseilta. Monet maailman suurimmista teknologiayhtiöistä kehittävätkin parhaillaan tällaisia tuotteita.

– Augmented reality eli lisätty todellisuus tuo oikeaan maailmaan virtuaalisen kerroksen. Voisin esimerkiksi istua toimistolla, jossa osa on oikeasti paikalla, mutta näkisin lasien avulla myös ihmiset, jotka eivät ole fyysisesti paikalla, Galli kertoo.

– Kun sosiaalisen kanssakäymisen kokemus on riittävän vakuuttava, olen varma, että tarve olla paikan päälle toimistolla vähenee.

The cover of Dustin Solutions Magazine

Pidätkö tästä artikkelista?

Artikkeli on peräisin Solutions-lehdestämme. Tätä kautta voit lukea koko lehden selaimen kautta.

Lue Solutions Magazine

Näin räätälöit toimiston tulevaisuutta varten

Selvitä lisää

Viimeksi päivitetty: 19 tammikuuta 2023

Aihealue