aI airplane arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up arrows availability awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download dustin-symbol-inner dustin-symbol-outer dustin-symbol easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention info it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings microsoft-365 minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right sound speech-bubble-2 speech-bubble star-black-gray star-black star-gray star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

Uudenlainen toimistoympäristö?

Millaisia odotuksia työntekijöillä on toimistolle palatessaan? Ruotsin johtavan AV-yrityksen, JML:n, Peter Wedholmin mukaan videokokousten järjestämisen tulisi olla helppoa. Neuvottelun aloittaminen ei todellakaan saa kestää viittä minuuttia.

Monissa yrityksissä tarkistetaan toimisto- ja neuvottelutilojen pinta-aloja ja tekniikkaa rajoitusten kumoamisen myötä. Ovatko kaikki toimistolla yhtäaikaa? Millä tavoin ympäristö voisi edistää yhteistyötä toimistossa ja etänä olevien työntekijöiden välillä? Entä millaiset tuotteet ottavat tietoisesti huomioon ympäristön ja kestävän kehityksen? JML on osa Dustinia. Myyntipäällikkö Peter Wedholm jakaa seuraavassa parhaat vinkkinsä toimiston suunnitteluun ja parempiin kokouksiin. Tällaisia seikkoja työntekijät odottavat palatessaan työpaikalle.

Paremmin hyödynnetty tila

Toimistojen on omalta osaltaan tuettava hybridityöskentelyä. Tilat ovat todennäköisesti pienempiä, mutta niiden pinta-ala on hyödynnetty paremmin. Suunnittele tilat yrityksesi tarpeen mukaisesti. Onko teillä paljon kokouksia, mutta vähemmän osallistujia? Kuinka monta henkilöä työskentelee toimistolla yhtäaikaa?

Lisää pienempiä huoneita

Olemme tottuneet fyysisten ja virtuaalisten kokousten yhdistämiseen, joten nyt tarvitaan lisää pienempiä huoneita. Kaikissa tiloissa on oltava tekniset edellytykset ja mahdollisuus lähi- ja etätyöhön.

Breakout-alueet

Pienempien kokoustilojen lisäksi tarvitaan avoimia tiloja, joita voidaan varata kokouskäyttöön saatavuuden mukaan. Varaus tehdään normaalilta kokousvarausalustalta. Älykkäiden anturien avulla on helppo nähdä, milloin tila on vapaa, sekä saada reaaliaikaista tilastotietoa ja dataa. Lisäksi näissä tiloissa on oltava erityisiä mobiililaitteita (kuten videobar sisäänrakennetulla mikrofonilla).

Townhall/Suuri neuvotteluhuone

Toisinaan tulee tarve järjestää kokouksia suuremmalle osallistujajoukolle. Aiemmin tällaisiin kokouksiin tilattiin usein ulkopuolinen henkilö hoitamaan tekniikkaa. Nykyisessä kokoustekniikassa on puolestaan sama käyttöliittymä ja tunnistettavuustekijä kuin muissakin kokoustiloissa ja niitä on helppo käsitellä itse.

Videoneuvottelut vakiona

Yli vuoden kestäneen etätyöskentelyn jälkeen videokokoukset ovat itsestäänselvyys. Emme halua enää ahtautua kannettavan tietokoneen kameran eteen yhdistäessämme IRL- ja etätyöntekijät toisiinsa. Kaikissa huoneissa on oltava ammattilaistasoisia mikrofoneja ja kameroita. Kokoukseen voi osallistua myös kotoa ja nähdä kaiken mitä kokoushuoneessa tapahtuu.

Sama käyttöliittymä

Valitse alusta ja optimoi pinnat sen mukaisesti. Monet ovat jo tottuneet käyttöliittymään ja kokousalustaan kotoa käsin. Se voi olla Google, Microsoft tai joku muu toimija. Kokoustilassa oleva kosketusnäytön käyttöliittymä on kaikille tuttu ja kaikki voivat käynnistää, kutsua ja ohjata neuvottelua. Näin neuvottelun aloitus on helpompaa ja nopeampaa. Alustayksiköt näyttävät nykyään samoilta kuin joihin olemme tottuneet kotoa. Järjestelmissä on sama käyttölittymä.

Kokonaisvaltainen ratkaisu

AV ja IT ovat entistä lähempänä toisiaan. Kokousratkaisut on suunniteltava kokonaisvaltaisesti. Yhä useammilla toimittajilla on esim. Googlen, Cisco Zoomin tai Microsoftin kokousympäristöihin sertifioituja tuotteita. Yrityksillä on siis enemmän valinnanvaraa ja mahdollisuus hallita kustannuksia.

Uudenlaista käyttömukavuuttta

Langaton tekniikka on kotona jo arkipäivää. Se näkyy yhä enemmän myös tulevaisuuden AV- ja kokoustekniikassa, Peter Wedholm uskoo.

Peter Wedholm, Myyntipäällikkö, JML

28 syyskuuta 2021

Tavarat - Striimaa ilman ongelmia

Haluatko striimata tapahtumia? Tai ehkä esitellä tarjouksia asiakkaillesi Facebookin välityksellä? Näillä tuotteilla voit antaa striimausurallesi lentävän lähdön.

Edu Team – Opettajainhuoneen virtuaalijäsen

Vajaa vuosi sitten Dustin laittoi kasaan opetusalaan erikoistuneen Edu Teamin, jonka pääasiallinen tehtävä on auttaa opetusalan asiakkaita löytämään parhaat ratkaisut haasteisiinsa.

Ajasta ja paikasta riippumatonta oppimista

Microsoft Surface -laitteiden ominaisuudet on optimoitu yhteisöllistä oppimista varten.

Ihminen edellä

Hybridimalli yhdistää etäopiskelun ja koulunpenkin. Oppivelvollisuuden laajentaminen tuo haasteita ja laitehankintoja. Miten käy opiskelijan? Entä opettajan? Kouluneuvos Aulis Pitkälä korostaa hyvinvoinnin tärkeyttä.

Näin toimii menestyksekäs etätiimi

Etätyössä on kyse paljon muustakin kuin teknologiasta. Nämä kaksi inhimillistä tekijää ratkaisevat, kuinka tehokkaasti ja luovasti yritys toimii etätyön aikakaudella.

25 nopeaa vinkkiä kotikonttorille

Pyysimme kotikonttoreilta viisaimmat, hauskimmat, toimivimmat ja odottamattomimmat vinkit etätyöskentelyyn. Tässä 25 suosikkiamme.