Työpiste

Viisi innovaatiota hauskempaan toimistotyöhön

Töissä ei aina ole mukavaa, mutta nykyteknologian avulla voit tehdä työpäivistäsi sujuvampia. Näillä tuotteilla tai sovelluksilla teet työstäsi hiukan mukavampaa.

1. Botti, joka hoitaa tylsät hommat

Botti on tekoälyohjelma, joka on ohjelmoitu suorittamaan tiettyjä tehtäviä. Tylsimmät työt siirtyvät vähitellen bottien tehtäväksi. Hauskoja esimerkkejä on jo olemassa, kuten Officeviben Leo, joka toimii HR-assistenttina ja Standuply, joka pitää kokouksia Slackissa, sekä Agent.ai, joka on asiakaspalvelutekoäly.

2. Täydellinen hiljaisuus

Avokonttorissa hiljaisuus on kaivattua ylellisyyttä. Onneksi kehittyneillä vastamelukuulokkeilla saat nauttia täydellisestä hiljaisuudesta tai kuunnella musiikkia, joka auttaa keskittymään. Voxicon GR8 –kuulokkeet ja ja Sony MDR-1000X Bluetooth Noise Cancelling –kuulokkeet ovat molemmat langattomia ja tarjoavat maailmanluokan taustamelunvaimennuksen.

3. Robotti, saisinko kahvia!

Toistuvat tehtävät tullaan automatisoimaan ensimmäisinä. Kukapa meistä ei kaipaisi kupposta oikein hyvää kahvia? Niin kutsuttujen kevytrobottien kehitys on kiivasta juuri nyt. Näiden robottien tarkoitus on työskennellä kanssamme paikoissa, joissa vietämme aikaa. Robotit osaavat jo valmistaa kahvimme kuin parhaatkin baristat. San Franciscossa on kahvilaketju Cafe X, josta voit ostaa kupposesi robottibaristalta. Kenties jo pian toimistolla hyörii myös robottikollega.

4. Älynäppäimistö

Nykyisessä työelämässä tehdään paljon päällekkäisiä tehtäviä, joiden välillä joudumme poukkoilemaan edestakaisin. Aikaa kuluu säätämiseen eri sovellusten ja tehtävien välillä. Avun tarjoaa älynäppäimistö. Logitech Craft –näppäimistön voit mukauttaa tarpeidesi mukaan siten, että näppäimistö ja erityisesti vasemman reunan kosketusherkkä ohjauspyörä hallitsevat eri sovelluksia ja pääset nopeammin käsiksi usein käyttämiisi toimintoihin.

5. Käännös suoraan korvaan

Monet tarvitsevat työssään useampaa kieltä, ja tarve todennäköisesti kasvaa tulevaisuudessa. Viime vuosina kielentunnistus, kääntäminen ja sanasynteesi ovat kehittyneet valtavasti. Jännittävä esimerkki ovat Googlen uudet Pixel Bud -korvanapit, jotka kääntävät puhelinkeskustelun reaaliajassa. Googlen mukaan korvakuulokkeet hallitsevat 40 eri kieltä. Pixel Bud -kuulokkeet toimivat yhdellä latauksella viisi tuntia, ja säilytysrasia toimii lisälaturina, joka antaa 24 tuntia lisää kuunteluaikaa.

5 joulukuuta 2017

Aihealue