Työpiste

We keep schools digital - Me astumme apuun kun koulut siirtyvät kotiopetukseen ja muuttuvat digitaalisiksi

Kun koulut suljettiin ja siirryttiin etäopetukseen, huomattiin että mahdollisuudet oman tietokoneen hankkimiseen vaihtelivat oppilaiden keskuudessa. Kaikille Kone -kampanjan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle puitteet etäopiskeluun samoilla edellytyksillä. Me tahdomme auttaa tässä omalta osaltamme. Siksi tahtoisimmekin haastaa useampia yrityksiä osallistumaan kampanjaan ja edistämään samalla myös ympäristöystävällisyyttä.

Moni opiskelija jatkaa etäopiskelua lukukauden loppuun asti mutta etäopiskelun edellytyksen vaihtelevat. Toisilla on kaikki mahdollinen elektroniikka käden ulottuvilla, toisilla taas ei välttämättä ole mahdollisuutta hankkia omaa tietokonetta lainkaan.

Tue samalla sekä opiskelijoita että luontoa

Yritystietokoneita käytetään normaalisti kahdesta kolmeen vuoteen ennen kuin ne on aika vaihtaa uusiin. Vanhat tietokoneet päätyvät usein kellariin tai varastoon, jossa ne keräävät pölyä ja menettävät arvoaan vaikka 90 % laitteista voitaisiin käyttää uudelleen ja ne voisivat saada uuden elämän esimerkiksi juuri kouluissa. Yritykset saavat korvauksen elektroniikasta, jota eivät enää tarvitse ja opiskelijat saavat käyttöönsä edullisia tietokoneita. Myös ympäristö kiittää kun tuotteiden elinkaari pitenee.

Vaikka laitteita onkin jo käytetty parin vuoden ajan eivätkä ne ole enää aivan tuliteriä, ne toimivat loistavasti koulumaailmassa. Varsinkin etäopetuksessa. Koulut voivat puolestaan tehdä suuria säästöjä koneiden toiminnollisuudesta tinkimättä.

Kun tahdot saattaa käytöstä poistamasi elektroniikkalaitteet uusiokäyttöön korvausta vastaan, ohjaamme sinut tavallisesti vanhojen IT-tuotteidemme Takeback-takasinottopalveluun. Näinä poikkeuksellisina aikoina tahdomme kuitenkin esitellä toisen vaihtoehdon.

Keräämme kannettavia tietokoneita ja lahjoitamme ne Kaikille Kone-kampanjaan

Juuri nyt on tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin kantaa kortensa kekoon. Auttaa kaikkia voimaan hyvin ja saamaan arkensa pyörimään. Jotta etäopetus olisi mahdollista kaikille, keräämme kannettavia ja lahjoitamme ne Kaikille Kone-kampanjaan, joka puolestaan toimittaa koneet niitä tarvitseville suomalaisille opiskelijoille. Kotimaanapu, suomalainen hyväntekeväisyyspalvelu, jonka perusajatuksena on toimittaa apua ”suomalaiselta suomalaiselle”, jakelee tietokoneet eteenpäin niitä tarvitseville opiskelijoille Suomessa.

Lähde sinäkin mukaan auttamaan - jokainen kannettava on tärkeä

Haastamme myös sinua yrittäjänä lahjoittamaan käytöstä poistamasi kannettavat Kaikille Kone-keräykseen. Tarve on yhä suuri, emmekä voi painottaa tarpeeksi kuinka suuri merkitys jokaisella lahjoitetulla kannettavalla on.

Jotta kannettava tietokone voitaisiin käyttää uudelleen, sen tulee olla ehjä ja korkeintaan noin kolme vuotta vanha. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan pöytätietokoneita. Jos sinulla on keräykseen sopivia koneita, voit aloittaa täyttämällä lomakkeen Kaikille Kone-kampanjan sivulla.

Kun tietosi on käsitelty otetaan sinuun yhteyttä ja laitteiden nouto järjestetään. Tietokoneisiin tehdään sitten tietoturvakäsittely, niiden tiedot poistetaan ja laitteet päivitetään ennen niiden toimittamista opiskelijoille.

Lue lisää Kaikille Kone-kampanjasta

(Ulkoinen linkki)