Työpiste

Xerox tahtoo auttaa asiakkaitaan tekemään kestäviä valintoja

Kun puhutaan tulostimista ja kestävyydestä fokus kohdistuu usein tulostimeen ja kulutusmateriaaleihin. Xeroxille kestävyysajattelu on myös käyttäjän kouluttamista ja tukemista käyttämään tulostinta kestävämmällä tavalla.

Kuinka monta paperiarkkia tulostat viikon aikana? Luultavasti huomattavasti vähemmän kuin tulostit viikossa kymmenen vuotta sitten. Tulostamme nimittäin vähemmän ja vähemmän. Mutta vielä ei ole tulostimen aika jäädä eläkkeelle.

Samanaikaisesti kun tulostaminen vähenee, käytetään tulostinta enenevästi muihin käyttötarkoituksiin, kuten asiakirjojen digitalisoimiseen ja eteenpäin lähettämiseen digitaalisesti. Näin tulostin on osa digitaalista työnkulkua, sanoo Seppo Valjakka, Product Marketing Manager Workspace Solutions, Xerox Finland.

Xeroxilla on eri sovelluksia digitaaliseen työnkulkuun, jotka lisäävät tulostimen ominaisuuksia eri tyyppisten työnkulkujen yksinkertaistamiseksi. Sovellukset on koottu Xerox App Galleryyn ja sieltä löytyy mm. pilvitallennus-, kommunikaatio-, koulutus-, mobiiliratkaisu- sekä tuottavuussovelluksia.

Mieti ennen kun tulostat

Ympäristövaikutuksien vähentämiseksi Seppo neuvoo harkitsemaan tarkemmin ennen tulostamista. Kun tulostaminen on tarpeellista, se on hyvä tehdä mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

– Xerox työskentelee tiivisti kestävyyden parissa. Kestävyys leimaa kaikkea paperin ja väriaineen kulutuksesta siihen miten tulostimen toiminnot vähentävät energiankulutusta passiivisuuden aikana. Pyrimme jatkuvasti vähentämään väriainehiukkasia, musteen tarttumiseksi helpommin paperiin. Säästät sekä energiaa että paperia, parempien ja tasalaatuisempien tulosteiden myötä, Seppo sanoo.

Ominaisuudet, jotka kannustavat kestävään käyttöön

Tulostinohjaimilla on tärkeä rooli tulostimen käytön kannalta.

– Tahdomme tehdä kaksipuolisesta tulostamisesta ja kuvakoon muokkaamisesta helpompaa niin, että samalle sivulle saadaan mahtumaan useita kuvia ja tahdomme myös alhaisemman tulostuslaadun valitsemisen musteen ja värikasetin säästämiseksi olevan yksinkertaista.

Suurempia konttoreita varten on saatavilla ”print awareness tool”. Se on työkalu, joka pitää käyttäjän tietoisena tulosteiden määrästä ja kannustaa tulostamaan vähemmän.

– Työkalu toimii eräänlaisena pop-up-ruutuna, joka opettaa ja muistuttaa käyttäjiä ajattelemaan eri asioita. Yrityksen sisällä voidaan myös kilpailla siitä, kuka tulostaa vähiten, ehdottaa Seppo.

Lähetä asiakirjat Pull Printilla

Pull Print on erinomainen ratkaisu, joka auttaa poistamaan tarpeettoman tulostamisen ja se löytyy palvelin- ja pilviratkaisuna. Se tarkoittaa, että tulostat asiakirjan tiettyä tulostinta valitsematta. Kun tarvitset asiakirjasi voit kirjautua mihin tahansa verkkoon liitettyyn tulostimeen pin-koodilla tai avainkortilla noutaaksesi tulosteen.

– Tämä on turvallinen ratkaisu sillä se edellyttää tunnistautumista. Yritykset tulostavat tavallisesti 20 prosenttia vähemmän ainoastaan tekemällä tulostamisesta aktiivisen valinnan.

Ylimääräinen toner voidaan lähettää takaisin ja kierrättää

Riippumatta siitä kuinka paljon tai kuinka vähän tulostat, täytyy mustekasetti vaihtaa aika ajoin. Värikasetit, joita ei kierrätetä ovat ympäristöongelma, mutta Xeroxilla on ratkaisu tähän.

– Pienemmät yritykset voivat helposti tulostaa kotisivuiltamme palautustarroja. Suuremmille yrityksille voidaan toimittaa suurempi keräyslaatikko Kierrätämme mustekasetin, kuvarummun ja muut mekaaniset osat. On suositeltavaa, että mustekasetti on mahdollisimman lopussa kun se lähetetään takaisin. Nykyajan mustekasetit on suunniteltu niin, että ne tuottavat hyvää tulostuslaatua viimeiseen tulosteeseen saakka, päättää Seppo.

16 maaliskuuta 2020

Aihealue