Työpiste

Kymmenestä minuutista kymmeneen sekuntiin

Tilastojen mukaan suurin osa videokokouksista viivästyy teknisten vaikeuksien vuoksi. Keskimääräinen viivästys on 10 minuuttia ja 40 sekuntia. Lenovon mielestä ajan voisi käyttää paremminkin.

Uudessa Dimensional Researchin tekemässä tutkimuksessa 78 prosenttia vastaajista kertoi turhautuneensa kokoushuonetekniikkaan – ja turhautumisen suurimpiin syypäihin kuuluivat video ja verkko. Ja Ovumin tekemästä tutkimuksesta käy ilmi, että suurin osa videokokouksista viivästyy ja että tekniikan saaminen käyttökuntoon vie keskimäärin yli kymmenen minuuttia.

- Monet luulevat olevansa ainoita, jotka kokevat tämänkaltaisia ongelmia, mutta yritysten kanssa keskusteltuamme olemme ymmärtäneet, että tämä on erittäin tavallista, Lenovon Smart Office -asiantuntija Martin Sig sanoo.

Puutteita kokoushuoneissa

Monet ovat varmastikin saapuneet kokoushuoneeseen, jossa on 55-tuumainen näyttö, kaiuttimia, mikrofoneja, verkkokamera ja nippu irtonaisia johtoja. Kokoushuoneet ovat yhä pienempiä ja niitä on yhä enemmän, joten on erittäin tärkeää, että tekniikka toimii kunnolla ja että kokoukset voivat alkaa ajoissa. Koska kokouksia järjestetään yhä enemmän, kymmenen minuutin menettäminen tulee nopeasti kalliiksi.

- Kokoushuoneissa on tällä hetkellä suuria puutteita kaikissa yrityksissä, ja vaikka yrityksellä olisi viisitoista kokoushuonetta, ehkä vain viidessä niistä on videolaitteistot. Kun suuria tiloja käytetään vähemmän ja ihmiset tekevät yhteistyötä pienemmissä kokoushuoneissa, tekniikkaa pitää voida käyttää kaikkialla ja käytön pitää olla helppoa, Martin sanoo.

Uusi neuvotteluhuoneratkaisu

Jotta kokouksen aloittaminen olisi helpompaa, Lenovo on kehittänyt joustavan ja kokonaisvaltaisen Lenovo ThinkSmart Hub 500 -ratkaisun, joka sallii Teams- ja Skype-videoneuvottelut sisältävän Microsoft Teams Room Systemin käytön. ThinkSmart Hub 500 on yhteydessä Active Directoryyn, joten kokoukset voidaan varata tavalliseen tapaan Outlook-kalenterin kautta. Kokouksen voi aloittaa painamalla nappia.

- Teknisesti kyse on PC-tietokoneesta, jossa on Windows 10 IoT -käyttöjärjestelmä. Se tarkoittaa sitä, että kokous voidaan aloittaa heti lounaan jälkeen ilman oman tietokoneen hakemista työpöydältä. Voit jopa näyttää PowerPoint-esityksen, jos olet lisännyt sen varaukseen, Martin sanoo.

Suunniteltu siten, että kaikki pääsevät mukaan

Lenovo ThinkSmart Hub 500 sopii sekä pieniin että keskisuuriin kokoushuoneisiin. Se on suunniteltu siten, että kaikki pääsevät mukaan. Sisäänrakennettujen mikrofonien kantama on vähintään 2,5 metriä, ja kääntyvä näyttö suorastaan kutsuu tekemään yhteistyötä.

- Jos kokouksessa on yli 8–10 osallistujaa, järjestelmää on helppo laajentaa mikrofoneilla, kaiuttimilla ja ylimääräisillä näytöillä. Kun järjestelmään on yhdistetty kaksi näyttöä, voit esimerkiksi näyttää esityksen yhdellä näytöllä ja kokouksen osallistujat toisella, Martin sanoo.

Koska kyse on kokonaisvaltaisesta ratkaisusta, asiakkaan on helpompi myös suorittaa vianmääritys ja ottaa yhteyttä tukeen:

- Jos käytössä on ratkaisu, jossa käytetään tuotteita useilta eri valmistajilta, on vaikea tietää, kehen ottaa yhteyttä ongelmien ilmetessä. Koska kyse on Lenovo-tuotteesta, voit nauttia samoista tukipalveluista olinpaikastasi riippumatta, Martin sanoo ja päättää:

- Tavoitteemme on, että kymmenestä minuutista tulee kymmenen sekuntia.

Lue lisää:

Videokokousten järjestäminen on nyt helpompaa kuin koskaan aiemmin
Yksinkertaisia videotapaamisia älykkäillä sisäänrakennetuilla videoratkaisuilla
Tarkkaan valikoitu kasvava valikoima
Bring Your Own Meeting
Yhteistyöhön kutsuvat näytöt
Kuulokkeet voivat sekä pilata että pelastaa Skype-palaverin
Miksi kuvan koolla on väliä?

Fokus

Martin Sig

Smart Office-specialist, Lenovo


Windows 10 Pro means business

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue