Työpiste

Maksimaalista luovuutta kokouksiin

Sano hyvästit kuivuneille valkotaulukynille ja puhelinkameralla kuvatuille kokousmuistiinpanoille. Fredrik Degerblom, ammattinäyttöjen tuoteasiantuntija Samsungilla, kertoo miten digitaalinen valkotaulu voi nostaa työtapaamiset uudelle tasolle.

Samsung Flip 2 on digitaalinen valkotaulu eli suurikokoinen kosketusnäyttö, jolle voit piirtää, kirjoittaa, tallentaa ja jolla voit jakaa muistiinpanot kätevästi ja helposti. Fredrik Degerblom tahtookin korostaa laitteen helppokäyttöisyyttä.

– Digitaalisen valkotaulun käyttöönoton täytyy olla vaivatonta. Voit valita oppaan näytönsäästäjäksi ja aloittaa kirjoittamisen välittömästi koskettamalla näyttöä. Ohjeet ilmestyvät näytölle valitsemastasi toiminnosta riippumatta, esim. kun siirrät tiedostoja puhelimestasi.

Helppoa olla luova

Kokouksen aikana voit piirtää tai tehdä muistiinpanoja digitaaliselle valkotaululle aivan kuin kirjoittaisit paperille. Voit tallentaa muistiinpanot suoraan näytölle, tai lukita ne PIN-koodilla. Muistiinpanot on helppo jakaa sähköpostitse tai verkkokansion kautta.

– Ominaisuudet kuten taustakuvalle kirjoittaminen tai osien poisleikkaaminen tekee ideoinnista helppoa ja hauskaa, sanoo Fredrik Degerblom.

Hän painottaa, että kirjoittaminen sujuu täysin viiveittä, aivan kuin kirjoittaisit tavalliselle paperille. Mukana tulevalla kynällä voit piirtää eri paksuuksilla. Kynän ohuemmalla terällä voit piirtää tarkempia yksityiskohtia ja paksummalla vastaavasti suurpiirteisempiä linjoja. Yksityiskohtia voidaan pyyhkiä pois etusormella ja suurempia osioita koko kämmenellä. Valmiit sisäänrakennetut mallit ovat uutuus, joihin voidaan kätevästi lisätä toivottua sisältöä.

– Aina ei tarvitse aloittaa tyhjältä valkotaululta. Laitteessa on esimerkiksi viikkokalenteri- ja projektisuunnitelmamalleja. Voit lisätä siihen myös omia malleja.

Jaa valinnaiselta laitteelta

Samsung Flip 2 korvaa neuvotteluhuoneen perinteiset näytöt. Android-puhelin tai Windows 10-kannettava voidaan liittää näyttöön langallisesti ja se toimii näin myös kannettavan tietokoneen tai matkapuhelimen jatkeena.

– Jotkut haluavat käyttää kannettavan tietokoneensa ohjelmia suurella kosketusnäytöllä esimerkiksi piirustuksiin, 3D-malleihin tai suunnitteluohjelmiin.

Jos pidät digitaalisen tapaamisen kotikonttorista osallistuvien työtekijöiden kanssa, voit jakaa valkotaulumuistiinpanosi videoneuvotteluratkaisun kautta.

– Cisco Roomkit on yhteensopiva, sillä siinä on Flip-kiinnike ja Flipin käyttöliittymään integroitu Webex-painike. Myös Teams-huoneissa on alettu käyttää Flip-kosketusnäyttöä jatkeena Microsoft Whiteboardille. Näin kaikki voivat osallistua ja tehdä muistiinpanoja digitaaliselle taululle, myös kotikonttorista käsin. Tämä edesauttaa luovia kokouksia ja workshopeja silloin, kun kaikki eivät pääse tulemaan toimistolle, Fredrik Degerblom toteaa.

Lanseerataan suuremmassa formaatissa

Samsungin digitaalinen valkotaulu on tällä hetkellä saatavilla 55 ja 65 tuuman kokoisina. Nyt lanseerataan myös 85-tuuman näyttö suurempiin kokoushuoneisiin.

– Välillä tarvitaan mahdollisuus piirtää suoraan näytölle esityksen aikana peittämättä näkymää katsojilta. Flip 2:n sisältöä voidaan tällöin peilata suuremmalle LED-seinälle tai projektoriin HDMI-yhteydellä, Fredrik Degerblom toteaa.

28 lokakuuta 2020

Aihealue