Työpiste

Varustaudu tehokkaisiin etäkokouksiin

Epäselvä kuva ja häiritsevät taustaäänet voivat pilata kokouksen. Onneksi on saatavilla hyviä ja edullisia varusteita joiden avulla voit muuntaa kirjoituspöytäsi tai vakkarikahvilasi tehokkaaksi digitaaliseksi työpaikaksi.

Kun pandemia iski viime keväänä, moni meistä joutui yhtäkkiä siirtymään kotikonttorityöskentelyyn. Meidän odotetaan kuitenkin pysymään yhtä tuottavina ja tekemään yhteistyötä tavalliseen tapaan.

Näiden muutosten myötä pilvipalveluiden ja yhteistyöalustojen kuten Microsoft Teamsin, Google Meetin ja Zoomin suosio on kasvanut roimasti. Christoffer Gruvell, Logitechin KAM, on huomannut, että ammattimaisten videokameroiden kysyntä videokokousten yleistyessä on kasvanut sadoilla prosenteilla.

- Nyt kun moni on työskennellyt etänä jonkin aikaa, on hyvien laitteiden tärkeys huomattu käytännössä - ja niiden merkitys tehokkaiden kokousten kannalta, hän kertoo.

Laita kamera päälle

Mahdollisuus puhekumppanin näkemiseen tuo kokouksiin uuden ulottuvuuden, kertoo Christoffer Gruvell.

- Näet reaktiot ja voit lukea kehon kieltä. Jos digitaalisessa kokouksessa on useampia osallistuji, saadaan kaikki paremmin ja aktiivisemmin mukaan kokoukseen, eikä kukaan istu ja selaa puhelintaan.

Mitä eroa on ulkoisella ja tietokoneeseen sisäänrakennetulla kameralla?

- Ammattimainen kamera, joka kiinnitetään tietokoneen näyttöön tuottaa korkearesoluutioista kuvaa ja tarjoaa hyvän valaisun niin vastavalossa kuin rajallisissa valo-olosuhteissakin. Voit valita eri taustakuvia tai halutessasi sumentaa taustan. Kamera on myös silmien korkeudella, joten kuvakulma on imartelevampi. Voit lisäksi nauhoittaa kokouksen tai kuvata erilaisia ohjevideoita.

Valitse oikea Headset

Videokuva ei ole ainoa, jonka on oltava ammattimainen, myös ääni on tärkeä osatekijä. Monella on kokemusta häiritsevästä liikennemelusta, huutavista lapsista tai taustalla pauhaavista kaiuttimista. Ammatimainen headset poimii kuitenkin vain puheäänet ja vaimentaa ei-toivotun taustahälinän. Se sulkee samalla tavalla pois äänet aktiivisen noise cancelling-tekniikan avulla kun haluat työskennellä rauhassa.

- Äänenlaadun lisäksi ammattimaisten headsetien sekä kuluttajamallien suurin ero on yhteensopivuus tavallisimpien videoalustoiden kanssa. Meiltä löydät esimerkiksi Microsoft Teams-sertifioidun headsetin. Se muodostaa automaattisesti yhteyden Teamsiin ja siinä on Teams-painike, jota painamalla voit aloittaa kokouksen, Christoffer Gruvell kertoo.

Ergonomisia tuotteita tietokonelaukkuun

Christoffer painottaa ergonomisen työskentelyn tärkeyttä riippumatta siitä oletko toimistossa, kotona vai matkalla. On tärkeää muistaa pitää taukoja ja liikkua tasaisin väliajoin. Kannettava sylissä ei pitäisi työskennellä ja hiirtä sekä näppäimistöä kannattaa käyttää kannettavalla tietokoneella työskenneltäessä.

- Uusi MX Anywhere 3 hiiremme on täydellinen mukaan tietokonelaukkuun ja se toimii kaikilla alustoilla myös ilman hiirimattoa. Lisäksi voin suositella Logitechin ergonomista kaarevaa jaettua näppäimistöä, joka parantaa kirjoitusasentoa. Riippumatta mieltymyksistäsi on tärkeää ettet työskentele ainoastaan kannettavalla, hän toteaa.

Välty johdoilta neuvotteluhuoneessa

Monet yritykset käyttävät tilaisuutta hyväkseen yritystilojen ollessa väliaikaisesti tyhjillään ja päivittävät videoneuvotteluhuoneitaan. On tärkeää, että työntekijät ymmärtävät miten uusi tekniikka toimii ja että se on helppokäyttöistä.

- Kaapelit, sovittimet ja kaukosäätimet, jotka eivät ole yhteensopivia käyttämiesi laitteiden kanssa ovat vain tiellä. Siksi olemme luoneet Logitech TAP-ratkaisun, joka koostuu yhdestä ainoasta pöydälle asennettavasta kosketuspaneelista. Varaa neuvottelu ja toivomasi kokoushuone tavallisessa kalenterissasi ja kun astut kokoushuoneeseen kokouksesi näkyy näytöllä ylimmäisenä. TAP on esimääritetty ohjelmistolla Googlea, Microsoftia tai Zoomia varten. Voit käyttää haluamaasi alustaa. Pääset alkuun napin painalluksella, kertoo Christoffer Gruvell.