Työpiste

Näin varustaudut mobiiliin työelämään

Moni asia puhuu sen puolesta, että kiinteät työpisteet ovat häviämässä. Työskentelemme mieluummin kotona, kahvilassa tai jossakin toimiston joustavista tiloista. Kehitys on johtanut sellaisten tuotteiden kysynnän kasvamiseen, jotka auttavat meitä pysymään tehokkaina työskentelypaikastamme riippumatta.

Mahdollisuudet joustavaan työhön ja ajan maksimaaliseen hyödyntämiseen ovat paremmat kuin koskaan aikaisemmin. Tästä saamme kiittää modernia tekniikkaa ja todennäköisesti edessämme on entistäkin mobiilimpi tulevaisuus.

- Nykyään odotamme työpaikalta mahdollisuutta joustavuuteen ja työmatkalla työskentelyyn, saadaksemme sovitettua vapaa-ajan ja työn joustavasti yhteen. Samanaikaisesti työnantajat satsaavat enemmän joustaviin työtiloihin kiinteiden työpisteiden sijaan. Liiketiloja hyödynnetään tehokkaammin ja modernit työtilat edistävät aktiviteettipohjaisia työskentelytapoja, sanoo André Skoglund, Dustinin omien tuotemerkkien tuoteasiantuntija.

Telakka-asemien kysyntä kasvussa

Työssään mm. Prokord, Voxicon ja Cirafon tuotemerkkien parissa André on huomannut selkeän kehityksen kohti mobiilimpaa työtapaa. Kehitys näkyy telakka-asemien, laukkujen, näyttösuojusten, kaapeleiden ja langattomien näppäimistöjen sekä hiirten kasvavana kysyntänä.

- Kun työskennellään avokonttorissa ilman vakituista työpistettä, tarvitaan kaikkien tietokoneiden kanssa yhteensopivia universaaleja telakka-asemia. USB C:n ansiosta saat käyttöösi näppäimistön, hiiren sekä näytön yhden kaapelin välityksellä. Toimistoissa trendi on kääntymässä suurempia näyttöjä kohti. Monilla on kaksi 27-tuuman näyttöä tai yksi kaareva 49-tuuman näyttö, kertoo André.

Tietoturvasuoja suojaa tietojen urkinnalta

Kehitys on johtanut myös muiden tuotekategorioiden kysyntään. Yksi niistä on laukut, toinen taas tietoturvasuojat.

- Kun emme enää tiedä kuka vierustoverimme on ja kuka näkee näyttömme sisällön on tarpeellista suojata sitä. Joissakin kannettavissa tietokoneissa on integroitu tietoturvasuoja, mutta tavallisesti se täytyy hankkia erikseen. Cirafonilta löytyy paljon erilaisia malleja niin mobiililaitteille kuin tietokonenäytöihinkin.

Langattomuus trendinä

Mitä oheisvarusteisiin kuten näppäimistöihin, hiiriin ja kuulokkeisiin tulee, on trendinä kaapelien vähentyminen.

- Vaikka nykyään voidaankin työskennellä kannettavilla tietokoneilla, moni hankkii kuitenkin lisäksi näppäimistön ja hiiren paremman ergonomian sekä käyttömukavuuden vuoksi. Langattomissa bluetooth-laitteissa on se selkeä etu, että hankalat johdot voidaan unohtaa. Olemme myös huomanneet langattomien kohinaa vähentävien kuulokkeidemme kysynnän kasvaneen. Kuulokkeiden ollessa langattomat, voit käyttää samoja kuulokkeita kaikkien laitteidesi kanssa ja säästää tilaa laukussasi.

Miten mobiileja voimme olla?

USB C-standardin läpilyönnin ansiosta voit ladata kaikkia laitteitasi samalla kaapelilla ja laukussa mukana kulkevan kannettavan telakka-aseman ansiosta on helppoa istuutua työskentelemään ja käyttää työpisteessä olevia oheislaitteita. Kun tarvitset suurta näyttöä tai tahdot liittää laitteesi projektoriin, yhdistät Procordin matkasovittimella tietokoneesi USB C-portin kaikkiin mahdollisiin videolähtöihin.

- Matkasovitin on kaiken kattava ratkaisu, jonka ansiosta sinun ei tarvitse ottaa mukaasi muita sovittimia. Sellainen on hyvä olla mukana matkalla sekä asiakaskäynneillä. Se ei myöskään vie turhaa tilaa tietokonelaukussasi, toteaa André.

Kuinka mobiileja meistä voi siis tulla?

- Luulen, että olemme vain koskettaneet pintaa tämän kehityksen osalta ja tulevaisuudessa tulemme olemaan entistäkin mobiilimpia. Nykyään pidämme kannettavaa tietokonetta mukanamme kaikkialla, mutta tulevaisuudessa luulen oman puhelimemme tai tablettimme kytkemisen työpisteeseen riittävän työpaikalle saavuttaessa. Siihen suuntaan olemme matkalla.

2 maaliskuuta 2020

Aihealue