Aruban Mobile First Platform tuo tulevaisuuden it-tarpeet tähän päivään

Valtava määrä laitteita liittyy verkkoon, käyttäjien määrä vaihtelee ja tietoturvariskit kasvavat. Aruban Mobile First Platform ottaa yritysten ja organisaatioiden yksilölliset tarpeet huomioon ja tarjoaa joustavia ratkaisuja mobiiliin nykypäivään.

Yritysten ja organisaatioiden arjet ovat kasvavissa määrin kytköksissä verkkoon. Kun laitteet liikkuvat paikasta toiseen, yhdellä käyttäjällä on monta päätelaitetta ja siirrettävän tiedon määrä paisuu jatkuvasti, tietoliikenneratkaisuilta vaaditaan aina vain enemmän joustavuutta ja luotettavuutta.

Aruban Mobile First Platformin arkkitehtuuri pyrkii huomioimaan yhtä aikaa sekä yksilölliset toiveet että yleiset toimintaedellytykset. Partner Sales Specialist Joakim Klinckowström Arubalta kehuu ratkaisua erityisesti sen helppokäyttöisyyden, turvallisuuden ja joustavuuden vuoksi.

”Kun älytelevisiot, kokisautomaatit, turvakamerat ja lämmitysjärjestelmät alkavat jutella verkon välityksellä, ’harmaissa kuutioissa’ paikallaan pysyville tietokoneille suunniteltu verkko ei enää pärjää”, hän selittää. ”Mobile First -arkkitehtuuri on hyvin joustava, ja kapasiteettia voidaan milloin tahansa muuttaa. Ratkaisu skaalautuu aina asiakkaan tarpeen mukaan.”

Ratkaisut toimivat yksin ja yhdessä

Mobile First -arkkitehtuuri koostuu palasista, joista asiakas voi koota omia tarkoituksiaan palvelevan kokonaisuuden. Esimerkiksi Aruba AirWave valvoo ennakoivasti kiinteiden ja langattomien yhteyksien toimintaa ja suorituskykyä sekä auttaa ylläpitäjiä selvittämään ongelmia nopeasti ja tehokkaasti.

Aruba Central puolestaan auttaa hoitamaan verkon toimintoja aina asennuksesta valvontaan ja ylläpitoon sekä automatisoi uusien päätelaitteiden konfiguroinnin. Lisäksi älykäs verkkoanalytiikka tarjoaa toimintojen kehittämisessä tarvittavia tietoja.

AirWavella tai Centralilla voidaan hallita esimerkiksi Aruba Instantina tunnettua langattoman verkon ratkaisua, joka auttaa seuraamaan ja hallitsemaan sekä käytettäviä sovelluksia että verkkoliikennettä.

Klinckowström korostaa, että Mobile First Platform on kuori, jonka sisällä ratkaisuvalikoima on. Verkkoratkaisut ja niiden yhdistelmät on suunniteltu mahdollistamaan yritysten tietoliikenteille mobiliteettia.

”Se tarkoittaa, että erilaiset päätelaitteet ja käyttäjät voivat käyttää erilaisia sovelluksia, joiden taustalla olevat älykkäät verkkoteknologiat automatisoivat monia asioita, lisäävät tietoturvaa ja helpottavat it-osaston jokapäiväistä ylläpitotyötä.”

Aina vain enemmän verkkolaitteita

Aruban käyttäjiksi sopivat Klinckowströmin mielestä oikeastaan kaikki tietotekniikkaa hyödyntävät yritykset ja organisaatiot. Yksi suuri asiakaskunta on valmistava teollisuus, ja toinen vahva alue on koulut.

”Opetus on nykyään enenevässä määrin digitaalista, ja taustalla olevan verkon täytyy olla sekä luotettava, tehokas että tietoturvallinen”, Klinckowström huomauttaa.

Tietoturva onkin monille organisaatiolle yksi modernin ajan ykköshuolista. Tähän tarjoaa ratkaisun Aruba Clearpass -pääsynhallintaratkaisu, joka myöntää roolipohjaiset käyttöoikeudet muun muassa yhteystavan, laitteen ja autentikointitiedon perusteella.

Klinckowströmin mukaan Mobile First Platformin palaset hyödyntävät myös tekoälyä ja koneoppimista. Näin se huomaa esimerkiksi poikkeamat käytössä ja osaa puuttua mahdollisiin riskitilanteisiin ennaltaehkäisevästi silloinkin, kun it-osaston ammattilaiset ovat yöunilla.

Tehostamisen, automatisoinnin ja turvallisuuden optimoimiseksi Aruban asiantuntijat auttavat asiakkaita löytämään sopivan yhdistelmän omiin tietoliikennetarpeisiinsa. Klinckowström korostaa, että kaikessa edetään mobiliteetti ja tietoturva edellä.

”Perinteiset kiinteät työpisteet alkavat olla historiaa. Tätä päivää on se, että ihmiset liikkuvat ja laitteiden määrä kasvaa, eikä loppua ole hetkeen näkyvissä.”

11 kesäkuuta 2019

CMP saattoi IT-ympäristönsä palveluistumisen satamaan

Vuonna 2001 perustettu CMP on kasvanut yhdeksi Skandinavian suurimmista satamaoperaattoreista. Sillä on toimintaa Juutinrauman molemmilla puolilla. Nyt heidän liiketoimintansa on palveluistettu lähes kokonaan.

9 syyskuuta 2019

Dustin on Climat80-ryhmän IT-kumppani

Kun yhtiö kasvaa ja muuttuu nopeaan tahtiin on väistämätön fakta, ettei IT aina pysy mukana vauhdissa. Climat80-ryhmä sai yhteistyöllään Dustinin kanssa oikeat edellytykset proaktiiviseen työskentelyyn ja liiketoimintansa eteenpäin viemiseen.

6 syyskuuta 2019

Miten Dustin työstää kestävän kehityksen mukaista IT:tä?

Dustinin visiona on määrittää standardit tehokkaalle ja kestävälle IT:lle. Sen lisäksi, että me keskustelemme jatkuvasti toimittajiemme kanssa siitä, minkälaisia tuotteita ja palveluita me haluamme myydä, me pyrimme myös koko ajan auttamaan asiakkaitamme tekemään kestävämpiä valintoja.

29 elokuuta 2019

Suojaa arkaluontoiset tiedot pilvipalvelimella

Lisääntynyt palvelujen tarjoaminen IT-alalla tarkoittaa sitä, että yhä suurempi määrä tiedoista säilytetään pilvipalveluissa. Näin ollen asiakkaan on oltava tietoinen siitä, miten luottamuksellisia tai arkaluontoisia tietoja käsitellään.

12 heinäkuuta 2019

Viisi vinkkiä toimivan lähiverkon rakentamiseen

Järkevästi ja tarkoituksenmukaisesti suunniteltu ja toteutettu lähiverkko on olennainen osa lähes minkä tahansa yrityksen tuottavuutta. Dustinin teknologiakonsultti Pauli Riikonen vinkkaa viisi asiaa, jotka on syytä ottaa huomioon lähiverkkoa rakennettaessa.

5 heinäkuuta 2019

Sano hyvästit hitaalle langattomalle verkolle

Internet tuntuu olevan kaikkialla. Dustinin ja ITaidon asiantuntijat kertovat keinot, joilla yritykset saavat parhaan hyödyn irti langattomista verkkoyhteyksistään ja välttävät kompastuskivet muun muassa huolellisen ennakoinnin ansiosta.

4 heinäkuuta 2019