Aruban Mobile First Platform tuo tulevaisuuden it-tarpeet tähän päivään

Valtava määrä laitteita liittyy verkkoon, käyttäjien määrä vaihtelee ja tietoturvariskit kasvavat. Aruban Mobile First Platform ottaa yritysten ja organisaatioiden yksilölliset tarpeet huomioon ja tarjoaa joustavia ratkaisuja mobiiliin nykypäivään.

Yritysten ja organisaatioiden arjet ovat kasvavissa määrin kytköksissä verkkoon. Kun laitteet liikkuvat paikasta toiseen, yhdellä käyttäjällä on monta päätelaitetta ja siirrettävän tiedon määrä paisuu jatkuvasti, tietoliikenneratkaisuilta vaaditaan aina vain enemmän joustavuutta ja luotettavuutta.

Aruban Mobile First Platformin arkkitehtuuri pyrkii huomioimaan yhtä aikaa sekä yksilölliset toiveet että yleiset toimintaedellytykset. Partner Sales Specialist Joakim Klinckowström Arubalta kehuu ratkaisua erityisesti sen helppokäyttöisyyden, turvallisuuden ja joustavuuden vuoksi.

”Kun älytelevisiot, kokisautomaatit, turvakamerat ja lämmitysjärjestelmät alkavat jutella verkon välityksellä, ’harmaissa kuutioissa’ paikallaan pysyville tietokoneille suunniteltu verkko ei enää pärjää”, hän selittää. ”Mobile First -arkkitehtuuri on hyvin joustava, ja kapasiteettia voidaan milloin tahansa muuttaa. Ratkaisu skaalautuu aina asiakkaan tarpeen mukaan.”

Ratkaisut toimivat yksin ja yhdessä

Mobile First -arkkitehtuuri koostuu palasista, joista asiakas voi koota omia tarkoituksiaan palvelevan kokonaisuuden. Esimerkiksi Aruba AirWave valvoo ennakoivasti kiinteiden ja langattomien yhteyksien toimintaa ja suorituskykyä sekä auttaa ylläpitäjiä selvittämään ongelmia nopeasti ja tehokkaasti.

Aruba Central puolestaan auttaa hoitamaan verkon toimintoja aina asennuksesta valvontaan ja ylläpitoon sekä automatisoi uusien päätelaitteiden konfiguroinnin. Lisäksi älykäs verkkoanalytiikka tarjoaa toimintojen kehittämisessä tarvittavia tietoja.

AirWavella tai Centralilla voidaan hallita esimerkiksi Aruba Instantina tunnettua langattoman verkon ratkaisua, joka auttaa seuraamaan ja hallitsemaan sekä käytettäviä sovelluksia että verkkoliikennettä.

Klinckowström korostaa, että Mobile First Platform on kuori, jonka sisällä ratkaisuvalikoima on. Verkkoratkaisut ja niiden yhdistelmät on suunniteltu mahdollistamaan yritysten tietoliikenteille mobiliteettia.

”Se tarkoittaa, että erilaiset päätelaitteet ja käyttäjät voivat käyttää erilaisia sovelluksia, joiden taustalla olevat älykkäät verkkoteknologiat automatisoivat monia asioita, lisäävät tietoturvaa ja helpottavat it-osaston jokapäiväistä ylläpitotyötä.”

Aina vain enemmän verkkolaitteita

Aruban käyttäjiksi sopivat Klinckowströmin mielestä oikeastaan kaikki tietotekniikkaa hyödyntävät yritykset ja organisaatiot. Yksi suuri asiakaskunta on valmistava teollisuus, ja toinen vahva alue on koulut.

”Opetus on nykyään enenevässä määrin digitaalista, ja taustalla olevan verkon täytyy olla sekä luotettava, tehokas että tietoturvallinen”, Klinckowström huomauttaa.

Tietoturva onkin monille organisaatiolle yksi modernin ajan ykköshuolista. Tähän tarjoaa ratkaisun Aruba Clearpass -pääsynhallintaratkaisu, joka myöntää roolipohjaiset käyttöoikeudet muun muassa yhteystavan, laitteen ja autentikointitiedon perusteella.

Klinckowströmin mukaan Mobile First Platformin palaset hyödyntävät myös tekoälyä ja koneoppimista. Näin se huomaa esimerkiksi poikkeamat käytössä ja osaa puuttua mahdollisiin riskitilanteisiin ennaltaehkäisevästi silloinkin, kun it-osaston ammattilaiset ovat yöunilla.

Tehostamisen, automatisoinnin ja turvallisuuden optimoimiseksi Aruban asiantuntijat auttavat asiakkaita löytämään sopivan yhdistelmän omiin tietoliikennetarpeisiinsa. Klinckowström korostaa, että kaikessa edetään mobiliteetti ja tietoturva edellä.

”Perinteiset kiinteät työpisteet alkavat olla historiaa. Tätä päivää on se, että ihmiset liikkuvat ja laitteiden määrä kasvaa, eikä loppua ole hetkeen näkyvissä.”

11 kesäkuuta 2019

Monimutkainen järjestelmä haavoittuu helposti

Potilaspuhelut vuotivat nettiin, ja sähkönjakelujärjestelmä annettiin vääriin käsiin. Tällaisia IT-mokia on sattunut viime aikoina. Usein turvallisuuspuutteiden syy on inhimillinen tekijä.

10 kesäkuuta 2019

Mitkä ovat pilvihallitun verkon edut?

Pilvihallitussa verkossa on paljon etuja perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. Oletko jo vaihtanut vanhan verkkosi uuteen?

23 toukokuuta 2019

HPE Nimble Storage tekee tallennuksesta helppoa tekoälyllä

Miltä kuulostaisi tallennusjärjestelmä, joka korjaa virheet ilman että käyttäjä edes huomaa niitä? HPE Nimble Storage ja sen rinnalle kehitetty InfoSight-ohjelmisto vapauttavat asiantuntijoiden kädet vaativampiin töihin tekoälyn avulla.

24 huhtikuuta 2019

Kyberrikollisuus käy kalliiksi

Kyberrikollisuuden määrä on kasvussa. Rikoksista koituu vuosittain suuria kustannuksia niin yksilöille, organisaatioille kuin yhteiskunnallekin. Tutkimusten mukaan pohjoismaiset yritykset eivät useinkaan ole varautuneet kyberhyökkäyksiin.

15 huhtikuuta 2019

IT tulevaisuuden tasalla? Neljällä keinolla kiipeät aallonharjalle

Kehitys kehittyy – varsinkin teknologiassa – ja organisaatioiden on tehtävä kaikkensa pysyäkseen mukana vauhdissa. Dell EMC:n ja Intelin IDC:llä teettämä Emerging Technology and Modern IT -raportti avaa tulevaisuuden tarpeita konkreettisesti.

20 maaliskuuta 2019

Terveydenhuollon digipalvelut helpottavat elämää

PatientSky on avoimen lähdekoodin alusta, joka on suunniteltu helpottamaan terveydenhuollon työntekijöiden ja asiakkaiden elämää. PatientSkyn vankka infrastruktuuri takaa toimintavarmuuden ja tietoturvan.

13 maaliskuuta 2019