Työpiste

Asiantuntijat: Näin älytekniikka muokkaa tulevaisuuden työpaikkaa

Tämän päivän strategiset päätökset määrittävät, miltä huomisen digitaalinen työpaikka näyttää. Kolme asiantuntijaa kertoo, miten tekniikka vaikuttaa hybridityöhön.

– Vuonna 2030 meidän täytyy hyödyntää dataa kaikessa, oli kyse henkilöstöön liittyvistä asioista tai asiakaskokemuksen luomisesta, kertoo Sofia Tapper, Dustinin Innovation and Digitalisation Lead.

Digitaaliset työkalut auttavat myös keskittymään töihin ja voimaan paremmin sekä löytämään tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä.

Sofia Tapper, Dustinin Innovation and Digitalisation Lead.

– Digitaalisessa ekosysteemissä voi mitata ihmisten käyttäytymistä ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä kaikessa resurssisuunnittelusta ja työtapojen kehittämiseen. Digitaaliset työkalut auttavat myös keskittymään töihin ja voimaan paremmin sekä löytämään tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä.

Tekoäly auttaa keskittymään

– Multitaskingista pitää päästä eroon ja varata sen sijaan aikaa keskittymiselle. Digitaalisessa maailmassa kurinalaisuus on aikamoinen haaste meille ihmisille, sanoo Fredrik Berg, joka vastaa Dustinin Digital Workplace and Public Cloud -liiketoiminnasta.

Berg itse hyödyntää Office 365:n My Analyticsia, joka analysoi pilveen tallennettuja dokumentteja sekä kokouksiin ja sähköposteihin käytettyä aikaa ja tekee datan pohjalta ehdotuksia kestävämmistä työtavoista. Hän vinkkaa myös Office 365:n Power Automate -ominaisuudesta, jonka avulla voi automatisoida toistuvat tehtävät ja näin vapauttaa aikaa luovuudelle sekä keskittymistä vaativalle työlle.

man working remotely in meeting on the phone

Rakenna mukautuva IT-infrastruktuuri

Hybridityö vaatii parempaa tietoturvaa sekä IT-infrastruktuurin, jonka päälle on helppo rakentaa. Miten vakaa ja mukautuva IT-infrastruktuuri rakennetaan?

– Näen, että 2030 IT-infrastruktuurin voi ostaa pilvestä, samaan tapaan kuin ostamme nyt asioita verkosta. Kaikki kuviteltavissa olevat palvelut pitäisi pystyä lisäämään yhdellä klikkauksella. Yritysten täytyy rakentaa infrastruktuuri perustuksia myöten tämä tavoite mielessään, Tapper sanoo.

Pystymme myös ottamaan paremmin huomioon työntekijöiden yksilölliset tarpeet.

Ulf Boman, tulevaisuusstrategi ja Kairos Futuren vanhempi neuvonantaja.

Erilaisuudelle on enemmän tilaa joustavalla työpaikalla

Tulevaisuusstrategi ja Kairos Futuren, vanhempi neuvonantaja Ulf Boman uskoo, että joustavalla työpaikalla on tilaa erilaisille persoonallisuustyypeille.

– Uskon että ihmiset tulevat työskentelemään noin puolet ajasta konttorilla ja puolet muualla. Pystymme myös ottamaan paremmin huomioon työntekijöiden yksilölliset tarpeet ja luomaan uusia areenoja niin introverteille kuin ekstroverteille sekä ihmisille, joilla on jokin vamma.

Tekniikka ei ole vielä valmis, mutta virtuaalitodellisuus voi olla seuraava kehitysaskel työnteon joustavuudessa ja vapaudessa.

Fredrik Berg, joka vastaa Dustinin Digital Workplace and Public Cloud -liiketoiminnasta.

Virtuaalitodellisuus tulee konttorille

Berg unelmoi tulevaisuudesta, jossa tapaamiset ovat aidosti virtuaalisia.

– Tekniikka ei ole vielä valmis, mutta virtuaalitodellisuus voi olla seuraava kehitysaskel työnteon joustavuudessa ja vapaudessa. Kokouksia ei vain pidettäisi etänä, vaan kohtaamiset tapahtuisivat hienossa virtuaalisessa ympäristössä, hän kertoo.

– Jos hyödynnämme digitaalisten formaattien ainutlaatuisia ominaisuuksia, voimme muuttaa organisaatiota perinpohjaisesti ja tehdä yhdessä töitä fiksummin ja kestävämmin.

Löydä oikeat laitteet
The cover of Dustin Solutions Magazine

Pidätkö tästä artikkelista?

Artikkeli on peräisin Solutions-lehdestämme. Tätä kautta voit lukea koko lehden selaimen kautta.

Lue Solutions Magazine

Viimeksi päivitetty: 19 tammikuuta 2023

Aihealue