Inspiraatiota

Dustinilta yritystason tietoturvapalvelut järkevään hintaan

Dustinin tietoturva-ammattilaiset ovat suunnitelleet tietoturvapalvelut, jotta yritykset voivat suojata laitteensa, datansa, sovelluksensa, verkkonsa ja käyttämänsä pilvipalvelut yhä paremmin. Dustin havainnoi tietoturvauhkia digitaalisuuden, ohjelmistointensiivisyyden ja hybridityön lisääntyessä. Yrityspäättäjä voi seurata asiakasportaalista tietoturvan tärkeitä osa-alueita ja niiden tasoa.

Pelkkä virustorjunta ja palomuurit eivät ole riittäneet enää vuosikausiin varmistamaan tietoturvaa.

Risto Majoinen

Tietoturvapalvelumme perustuvat Zero Trust -ajatteluun. Laitteet, käyttäjät ja käyttöoikeudet tunnistetaan kaikissa tilanteissa.

Risto Majoinen, Solution Sales Specialist, Dustin

”Tarjoamme myös pienemmän kokoluokan yrityksille mahdollisuuden hankkia yritystason modernit tietoturvapalvelut maltillisin kustannuksin. Palvelumme on kehitetty tietoturvan palvelukehitysryhmämme toimesta asiakkaidemme liiketoimintojen suojaamiseksi päivittäin muuttuviin uhkaympäristöihin. Uniikki asiakasportaali tarjoaa asiakkaallemme myös tietoturvanäkymän”, kertoo Dustinin Solution Sales Specialist Risto Majoinen.

Majoinen nostaa esille Truesecin raportin, jonka mukaan peräti 70 % tietoturvahyökkäyksistä¹ kohdistuu PK-yrityksiin. ”PK-yrityksiin on helpompi murtautua ja kiinnijäämisriski on pienempi. Hakkerit voivat etsiä alihankintaa tekevän yrityksen kautta väylää hyökätä suuriin yrityksiin. Kun asiat tekee tietoturvan osalta riittävän hyvin ja naapuria paremmin, yrityksestä tulee verkkorikollisen silmissä vähemmän kiinnostava.”

Kyberturvallisuuskeskus2 arvioi suomalaisyrityksiin kohdistuvien hyökkäysten kasvavan vuonna 2024.

Microsoftin lisensseistä kaikki tietoturvatoiminnot käyttöön

Dustinin tietoturvapalvelut perustuvat moderniin Zero Trust -tietoturva-ajatteluun, jossa asiakasyrityksen laitteet, käyttäjät ja käyttöoikeudet pitää tunnistaa kaikissa tilanteissa. ”Päätös pilvipalveluihin pääsystä perustuu kokonaisriskiarvioon”, sanoo Majoinen. ”Sekin on hyvä muistaa, että pilvipalvelu ei ole automaattisesti turvallinen.”

”Parannamme asiakkaamme tietoturvaa kustannustehokkaasti hyödyntämällä asiakkaan jo hankkimien Microsoftin lisenssien tarjoamia tietoturvatoimintoja, kuten esimerkiksi salasanatonta todentamista”, sanoo Majoinen. ”Tietoturvan perusasioiden pitää olla kunnossa. Suosittelemme käyttämään vahvaa käyttäjätunnistusta sekä suojaamaan kaikki päätelaitteet, myös puhelimet. Tieto kannattaa luokitella ja salata. Pilvipalvelut tulee suojata ottamalla käyttöön ehdollinen pääsy.”

Tietoturvanäkymä kertoo kokonaiskuvan

Dustin luo tietoturvan tilannekuvan kartoituksella. Missä on kriittisin data ja onko dataa luokiteltu? Miten päätelaitteet on suojattu? Onko yrityksessä henkilödataa ja miten sitä käsitellään? Mitä yrityksestä näkyy ’ulospäin’, eli internetiin? Majoinen nostaa merkittävänä kehityskohteena esille kyvykkyyden havaita ja estää tietomurroista indikoivia poikkeamia esimerkiksi tietoverkoissa sekä päätelaitteissa.

”Jokainen yritys tarvitsee nykypäivänä kykyä havainnoida ja estää tietosuojaloukkauksia. Paraskaan teknologia ei yksin riitä laitteiden, datan, sovellusten ja verkkojen suojaamiseen. On tärkeää, että työntekijät noudattavat turvallisia käytäntöjä. Se vaatii koulutusta ja ohjeistusta. Dustinin ammattilaiset auttavat yrityksiä palautumaan myös tietoturvan kriisitilanteissa mahdollisimman pienin haitoin.”

Dustinin asiakasportaali tarjoaa ajantasaista tietoa asiakkaan hankkimista palveluista. ”Asiakas voi katsoa portaalista esimerkiksi käyttäjien identiteettiin, laitteiden ja datan suojaamiseen sekä haavoittuvuuksiin liittyvää tilannetta. Portaali on todella hyödyllinen työkalu myös yrityksen uusille IT-ammattilaisille”, sanoo Majoinen.

NIS2 velvoittaa parantamaan tietoturvaa

Lokakuusta 2024 alkaen sovellettava NIS2-direktiivi velvoittaa kriittisillä toimialoilla toimivaa yritysjohtoa parantamaan tietoturvaa konkreettisin toimenpitein jopa 10 miljoonan euron uhkasakolla. Yrityksen pitää raportoida tietosuojaluokkauksista 24 tunnin sisällä niiden havaitsemisesta. ”NIS2 koskee suurinta osaa yrityksistä”, korostaa Majoinen. ”Tietoturvapalvelumme auttavat yrityksiä vastaamaan NIS2:n perusvaatimuksiin, eli parantamaan toiminnan jatkuvuutta, riskienhallintaa, raportointia ja dokumentointia.”

Dustin Security -palvelut pähkinänkuoressa

  • Jatkuva palvelu suojaamaan laitteet, datan, verkot, käyttäjätunnukset ja Microsoft-pilvipalvelut.
  • Päätelaitteiden jatkuva valvonta ja kyberhyökkäysten havainnointi sekä esto (Endpoint and Detection Response, EDR).
  • Tietoturvavalvontaa 24/7 kattaen mm. verkko- ja pilviympäristöt.
  • Palveluiden perustana Zero Trust -ajattelu.
  • Pilvipohjaiset standardisoidut palveluina selkeällä hinnoittelulla.
  • Kumppaneina Microsoft, Vectra ja Truesec.

1Truesec, Threat Intelligence Report 2024
2Kyberturvallisuuskeskus, 2.2.2024, Tietoturva Nyt!

MICROSOFT Logotype

Haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä [email protected], niin asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä ja kertovat ratkaisuistamme lisää. Saat meiltä kaikki tarvittavat laitteet, ohjelmistot, projektit ja palvelut.

Viimeksi päivitetty: 22 huhtikuuta 2024

Aihealue