Infrastruktuuri

HPE:n hybridiratkaisut tuovat tulevaisuuden konesaleihin

Hyperkonvergenssi on yksinkertaistanut työtä konesaleissa, ja HPE:n SimpliVity vetää viivat vielä suoremmiksi – säästäen samalla aikaa, rahaa ja resursseja.

Hyperkonvergenssiratkaisut ovat tulleet konesaleihin jäädäkseen.

”Alun perin tarve lähti tavoitteesta yksinkertaistaa alustoja ja infrastruktuuria virtualisoitujen työkuormien alle”, kuvailee HPE:n asiantuntija Jyrki Ramu. ”Virtualisointi abstraktoi aika paljon alla olevaa infrastruktuuria, mutta silti edelleen piti erikseen hankkia, asentaa, integroida ja päivittää komponentteja, palvelimia, ohjelmistoja sekä varmistus- ja verkkolaitteita.”

Virtualisointikerroksesta rakennelma näytti yksinkertaiselta, mutta varsinaisen infrastruktuurin ylläpitäjälle siinä oli valtava määrä työtä. Hyperkonvergenssi luotiin yksinkertaistamaan koko prosessia: se yhdistää palvelimet, tallennuksen ja virtualisointiteknologian yhdeksi paketiksi, joka hankitaan sekä tyypillisesti päivitetään ja ylläpidetään yhtenä kokonaisuutena.

Datatehokkuus vailla vertaa

HPE SimpliVity -ratkaisu vie hyperkonvergenssin vieläkin pidemmälle. Ramun mukaan yksi ratkaisun eduista muihin markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin verrattuna on se, että siinä varmistus ja palautus kuuluvat pakettiin vakiona, eli niistä ei synny lisäkustannuksia.

– Asiakkaan ei välttämättä tarvitse hankkia ulkoista levyvarmistuslaitetta tai varmistusohjelmistoa lainkaan. HPE takaa, että paikallinen, teratavun kokoinen virtuaalikone palautuu keskimäärin alle minuutissa.

Lisäksi SimpliVityn globaalin datavirtualisoinnin ansiosta usean lokaation ratkaisuissa lokaatioiden välinen dataliikenne vähenee huomattavasti. Sisäänrakennetun varmistuksen ja palautuksen käyttäjille taattu datatehokkuus on 10:1.

SimpliVityssä deduplikointi ja kompressointi ovat aina päällä ilman, että se vaikuttaa millään tavalla suorituskykyyn. Omnistack-kiihdytinkortti laskee kompressoinnit ja deduplikoinnit, joten kaikki prosessorin kapasiteetti on käytössä sovelluksille ilman suorituskykyhäviöitä. Kilpailevissa ratkaisuissa kompressointi ja deduplikointi käyttävät prosessorin resursseja, mikä tarkoittaa, etteivät ne resurssit ole sillä hetkellä sovellusten käytettävissä, Ramu selittää.

HPE InfoSightin edistyksellinen analytiikka helpottaa ylläpitoa

SimpliVityn käytettävyys perustuu Ramun mukaan siihen, että ratkaisulla voidaan tehdä korkeasti käytettäviä ympäristöjä jo kahdella noodilla kaiken datan ollessa RAID-suojattua noodin sisällä sekä lisäksi kopioituna toiseen noodiin. Jos esimerkiksi levy tai noodi hajoaa, SimpliVity-infrastruktuurissa työkuorma on edelleen ajettavissa ja kaikki data tallessa. Kilpailevissa ratkaisuissa vastaavanlainen käytettävyys vaatisi vähintään 3–5 noodia.

Ramu muistuttaa, että yksi SimpliVityn uniikeista eduista on myös HPE InfoSight, joka on integroitu mukaan pakettiin. InfoSightin avulla SimpliVity raportoi instrumentointidataa, seuraa järjestelmän vointia ja analysoi dataa suhteessa HPE:n valtavaan tietokantaan. Näin järjestelmä ennakoi ja antaa suosituksia toimenpiteistä, kuten avaa tukipyyntöjä ylläpitäjän puolesta. Tämä helpottaa järjestelmän ylläpitoa ja säästää merkittävästi aikaa.

Ramun mukaan SimpliVityn elinkaarikustannukset ovat tyypillisesti selvästi perinteistä ratkaisua alhaisemmat. Lisäksi ratkaisu kehittyy jatkuvasti.

– SimpliVity on HPE:lle selkeä panostusalue. Esimerkiksi vuonna 2019 SimpliVitystä tuotiin neljä ohjelmistoversiota, joissa kaikissa oli uusia ominaisuuksia, ja sama tahti näyttää jatkuvan. Tukisopimuksen myötä asiakas toki saa kaikki uudet ohjelmistoversiot veloituksetta käyttöönsä.

Tahdotko, että asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä? Paina tästä.

Jyrki Ramu

HPE

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue