IT-leasing on taloudellinen ratkaisu

IT-laitteiden leasing on taloudellinen ratkaisu, joka sekä helpottaa budjetointia että säästää luontoa.

IT-laitteiden arvon määrittää teho ja kannattavuus, ei suinkaan niiden omistaminen. Aina ei kannata sijoittaa tietotekniikkaan, vaan leasing voi olla fiksumpi vaihtoehto.

– Leasing-kysyntä kasvaa jatkuvasti. Teemme vuosittain lähes 1500 uutta vuokrasopimusta Pohjoismaissa. Asiakkaat vaihtelevat pienyrityksistä kuntiin ja suuriin yrityksiin, kertoo Christian Persson, joka vastaa Dustinin rahoitusliiketoiminnasta.

Pohjimmiltaan kaikki IT-tuotteet, kuten tietokoneet, älypuhelimet ja palvelimet, voidaan vuokrata ostamisen sijaan.

– Leasing on taloudellisesti kestävä vaihtoehto, Persson muistuttaa.

– Yrityksen ei tarvitse investoida koko IT-laitteistoon kerralla, vaan sen sijaan rahat voi sijoittaa tuottavammin. Lisäksi useimmilla IT-tuotteilla on arvoa vielä sopimuksen päättymisen jälkeen, mikä voidaan ottaa huomioon jo ostohetkellä.

IT-laitteiden arvon määrittää teho ja kannattavuus, ei suinkaan niiden omistaminen.

Dustinissa leasing-asiakkaat, joilla on Asset Management -järjestelmä, saavat selkeät raportit, joista he voivat helposti seurata, milloin laitteisto tulisi vaihtaa. Tuotteista huolehditaan koko elinkaaren ajan.

– Käyttäjä näkee järjestelmästä, missä leasing-laitteisto on ja kuka sitä käyttää. Kustannukset voidaan jakaa joko työntekijä- tai kustannuspaikkakohtaisesti. Kiinteä kuukausimaksu tekee budjetoinnista yksinkertaista ja kassavirran ennustaminen on helpompaa, Persson valottaa.

Vuokra-aika vaihtelee. Matkapuhelimelle sopimusaika on 18–24 kuukautta ja tietokoneiden osalta 36 kuukautta. Kun aika päättyy, on kolme vaihtoehtoa: laitteesta voi luopua, jatkaa leasingia tai ostaa laitteet nykyisen arvon mukaisella hinnalla.

– Elinkaarinäkökulmasta on tärkeää, että vanhat IT-laitteet eivät hautaudu toimistolle tai päädy kaatopaikalle. Laitteiden oikeanlainen kierrättäminen, uudelleenkäyttö tai hävittäminen on tärkeää niin kestävän kehityksen kuin GDPR:n myötä voimaan astuvien uusien tietosuojasäännöstenkin takia. Yhtä tärkeää on tietysti sekin, että liikesalaisuuksia ei pääse vääriin käsiin, huomauttaa rahoitusasiantuntija Caroline Blomé Dustinilta.

Dustinin leasing-tuotteet ovat turvallinen valinta, sillä sekä niiden kierrättäminen että uudelleenkäyttö hoidetaan sertifikaattisäädösten mukaisesti.

– Asiakkaat voivat saada raportin uudelleenkäytetyistä laitteista, ja he voivat käyttää tätä todistusta omassa ympäristöselonteossaan, Blomé kertoo.

Huomioi nämä asiat

FAKTA: Huomioi nämä asiat Laitteiden leasingissa on tärkeää valita sopimuksen kesto niin, että vuokrausaika vastaa laitteiston käyttöikää. Muutoin riskinä on se, että yrityksellä on vuokralla laitteita, joita ei enää käytetä tai jotka eivät enää toimi.

On myös tärkeää, että sopimus päätetään ennen leasing-ajan päättymistä, tai sopimus saattaa uusiutua vuodella, Persson neuvoo.

Haluatko tietää, kuinka leasing voi auttaa yritystäsi?

17 toukokuuta 2018

Palveluistumisen monta etua

Sinulle yrittäjänä palveluistuminen tarjoaa mahdollisuuden vapauttaa resursseja, jotka voit sitten käyttää ydinliiketoimintaan. Samalla voit hallita kustannuksia paljon aiempaa paremmin ja nauttia täysin uudenlaisesta joustavuudesta.

9 heinäkuuta 2019

Ääni ja kuva ovat verkon kanssa samassa veneessä

Audiovisuaaliset laitteet niistä on tullut osa yritysten tietotekniikkaa. Dustinin asiantuntijat kertovat, mitä audiovisuaalisuudelle on vuosien saatossa tapahtunut – ja mitä on todennäköisesti tapahtumassa seuraavaksi.

2 heinäkuuta 2019

Infonäytöt tuovat markkinointiin vau-efektejä

Infonäyttö taipuu – myös kirjaimellisesti – monenlaisiin markkinointi-innovaatioihin. LG haluaa pysyä teknologian aallonharjalla yllättääkseen asiakkaat aina ensimmäisenä.

24 kesäkuuta 2019

Varavirta voi pelastaa pahasta paikasta

Sähkökatko voi paitsi keskeyttää työt myös viedä mennessään tärkeää dataa. Energianhallintayhtiö Eaton tarjoaa varavirtaratkaisuja, jotka pitävät laitteet käynnissä tiukassakin tilanteessa.

24 kesäkuuta 2019

Opas: Etsitkö täydellistä näyttöä?

Voxiconin valikoimasta löydät mitä todennäköisemmin tarpeitasi vastaavan näytön. Ja riippumatta siitä, minkä valitset, saat varmasti vastinetta rahoillesi.

31 toukokuuta 2019

Asiantuntija neuvoo: Näin sovitat työpäivän omaan rytmiisi

Mietimme liikaa sitä, mitä aiomme tehdä ja liian vähän sitä, milloin sen teemme, uskoo amerikkalainen kirjailija Daniel Pink. Hän itse on tarkka siitä, millaista ohjelmaa hän hyväksyy iltapäiviinsä.

28 toukokuuta 2019