Työpiste

Yhteydessä verkkoon ja tietoon niin kotona kuin tien päällä

Vakaa ja turvallinen nettiyhteys on etätyön tärkein kulmakivi. Näin varmistat, että työnteko sujuu ja tärkeät tiedot ovat aina saatavilla, missä ikinä liikutkin.

Työnteko ilman nettiyhteyttä on meistä monelle hankalaa, ellei jopa mahdotonta. Tavallinen kuluttajakäyttöön tarkoitettu VPN-tuettu reititin voi toimia mainiosti turvallisen yhteyden luomisessa. Jos teet aikakriittistä työtä, voi olla viisasta panostaa reitittimeen, jossa on varalla myös sisäänrakennettu 4G/5G-yhteys. Sen avulla reititin voi vaihtaa mobiiliverkkoon laajakaistayhteyden katketessa. Reitittimeen tarvitaan SIM-kortti ja liittymä, mutta pieni lisäkustannus maksaa itsensä takaisin silloin, kun yhteyttä todellakin tarvitaan.

Woman working on her laptop

Mobiilimodeemi tien päällä

Hyvä, joskaan ei yhtä sujuva, vaihtoehto on käyttää työpuhelinta ulkoisena tukiasemana tietokoneelle. Muista varmistaa, että sekä puhelin että liittymä tukevat verkon jakamista. Jotkut operaattorit saattavat rajoittaa mahdollisuutta käyttää puhelinta tukiasemana.

Jos et voi tai halua käyttää verkkoa puhelimen kautta, vaihtoehtona on hankkia tietokone sisäänrakennetulla 4G/5G-modeemilla tai mobiilireititin.. Jälkimmäinen on hieman kuin pieni ja näytötön SIM-kortilla varustettu puhelin, jonka kautta pääset verkkoon. Jos teet töitä ulkomailla, etenkin EU:n ulkopuolella, voi olla viisasta hankkia paikallinen SIM-kortti. Se pienentää liittymälaskua tuntuvasti ja on usein hotellin tarjoamaa wifiä parempi vaihtoehto.

Vinkki!

Ulkoinen tallennus työmatkalla

Ulkoinen salattu tallennuslaite on hyödyllinen työkalu paljon töiden takia matkustavalle. Se takaa pääsyn tärkeisiin tietoihin ja tekee varmuuskopiot myös tien päällä, mikä on korvaamatonta, jos (tietenkin kryptattu) tietokone varastetaan. Muista vain säilyttää tallennuslaitetta hotellihuoneen kassakaapissa!

Panosta NASiin

Kotitoimistossa ahkeroivalle hyvä sijoitus voi olla verkkotallennuslaite NAS (network-attached storage). Sen käyttäminen sujuvoittaa verkkoliikennettä ja varmistaa, että käyttäjä pääsee aina käsiksi tarvitsemaansa tietoon. NAS on myös kustannustehokas vaihtoehto tiedon varmuuskopiointiin, ja laitteen voi synkronoida yrityksen oman tallennusratkaisun kanssa. Pienemmissä yrityksissä työntekijän koti-NAS voi toimia myös yrityksen tietojen toimiston ulkopuolisena varmuuskopiona.

Man working from home

Modernit verkkotallennuslaitteet ovat yksinkertaisia asentaa ja käyttää, mutta jotta niistä saa kaiken hyödyn irti, tarvitaan yleensä IT-osaston auttavaa kättä. NAS-järjestelmän etu on, että tietokoneen rikkoutuessa aikaa ei mene hukkaan. Kun kaikki data on kopioitu ja synkronoitu tallennuslaitteelle, työnteon aloittaminen uudella koneella sujuu käden käänteessä.

The cover of Dustin Solutions Magazine

Pidätkö tästä artikkelista?

Artikkeli on peräisin Solutions-lehdestämme. Tätä kautta voit lukea koko lehden selaimen kautta.

Lue Solutions Magazine

NAS:

Verkkoon liitetty tallennuslaite, jonne kaikki verkkoon liitetyt laitteet voivat tallentaa dataa. Datan voi myös synkronoida yrityksen palvelimeen sekä useisiin pilvipalveluihin.

VPN:

Tekniikka, jota käytetään kahden laitteen välisen turvallisen yhteyden luomiseen suojaamattomassa verkossa. Sen avulla voit liittyä yrityksen verkkoon etänä ja saada käyttöön samat resurssit kuin istuisit koneen ääressä toimistolla.

Parhaat laitteet mobiiliverkkoon

Katso kaikki tuotteet

Text: Karin Aaase och Johan Wallén

Viimeksi päivitetty: 26 tammikuuta 2023

Aihealue