Viisi keinoa lisätä työntekijöiden sitoutumista

Menestys edellyttää sitä, että työntekijät ovat sitoutuneita. Se ei kuitenkaan tapahdu itsestään, vaan vaatii toimenpiteitä.

Tavoitteet ovat tiedossa, kaikki ovat mukana ja ilma väreilee innostuksesta. Kuulostaako tämä kuin unelta? Onko todellisuus kaikkea muuta? Niin ei tarvitse olla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tiimin innostuksen nostattaminen vaatii sitä, että jokaista tiimin jäsentä kohdellaan yksilönä.

– Työntekijöiden kanssa pitää puhua siitä, mikä heille on tärkeää ja mihin he tähtäävät, kertoo Alexander Holmberg. Holmberg pitää johtajuuskoulutuksia ja sparraa pomoja kehittymään paremmiksi johtajiksi.

Holmbergin näkemys on selvä: sitoutuminen alkaa sisältä, joten sieltä kannattaa myös lähteä liikkeelle.

– Jotta työntekijät sitoutuisivat, heille tulee luoda mielekäs ja luova ympäristö, jossa on selkeät rakenteet, hän aloittaa.

Koska eri ihmisille mielekkyys tarkoittaa eri asioita, on selvitettävä, mitä kukin työntekijä tarvitsee suoriutuakseen hyvin.

– Jos tavoitteena on saada tiimi pyrkimään tiettyyn tulokseen, johtajan pitää selvittää työntekijöiltään, mitä kukin heistä yksilönä tarvitsee innostuakseen tavoittelemaan yhteistä päämäärää. Motivaation pitää olla henkilökohtainen, Holmberg muistuttaa.

Selkeät rakenteet, jotka kuitenkin antavat luovuudelle tilaa, ovat digitaalisessa maailmassa entistäkin tärkeämpiä. Kun olosuhteet muuttuvat nopeasti, syntyy epävarmuutta siitä, mitä työntekijältä odotetaan ja miten työ pitäisi tehdä.

– Nykyään menestykseen vaaditaan uskallusta olla joustava ja mukautua muuttuviin olosuhteisiin. Jos sitoutuminen puuttuu, tekemisestä tulee sielutonta.

Viisi tapaa lisätä työntekijöiden sitoutumista

Keskustele

Kaikki eivät innostu samoista asioista. Selvitä, mitä kukin työntekijä tarvitsee sitoutuakseen, ja toimi sen mukaisesti.

Ole paikalla

Sinun täytyy tietää, keitä työntekijäsi ovat. Heidän täytyy tietää, että olet paikalla heitä varten. Ilman läsnäoloa et pysty sitouttamaan ihmisiä.

Luo selkeät rakenteet

Varmista, että työntekijät tuntevat olonsa turvalliseksi. Selkeässä ja turvallisessa työympäristössä on mukava työskennellä, ja työntekijöiden on helpompi olla luovia, joustavia ja pitää hauskaa.

Lisää luottamusta

Johtajuus ei tarkoita ainoastaan vastuuta, vaan myös luottamusta. Luottamus ansaitaan. Oletko ansainnut työntekijöittesi luottamuksen? Jos et, miten toimit?

Ole selkeä

Selkeys on A ja O. Selvitä suuntaviivat ja pidä ne. Epäselvyys aiheuttaa sekaannuksia ja epävarmuutta, mikä vähentää työmotivaatiota.

Lue lisää:
Näin tulet paremmaksi esimieheksi – 5 vinkkiä
Parempia kokouksia, kiitos

7 toukokuuta 2019

Nämä ovat tieteen ja teknologian tärkeimmät trendit

The Future Today Institute julkaisi jälleen raporttinsa tieteen ja teknologian tärkeimmistä trendeistä. 2019 Tech Trends -raportti listasi 315 trendiä, mikä on 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Listasimme kuluvan vuoden merkittävimmät tieteen ja teknologian trendit.

24 heinäkuuta 2019

Tulevaisuus edellyttää yrityskulttuureja, joissa luovuus virtaa

Luovuus, uteliaisuus, sitkeys ja rohkeus – siinä tienviitat tulevaisuuteen. Dustinin uusi tietohallintojohtaja Alexandra Fürst innostuu luovuuteen kannustavien yrityskulttuurien kehittämisestä.

2 heinäkuuta 2019

Oletko valmis kesää varten?

Vaikea uskoa, mutta lomakausi on jo melkein täällä. Ennen kuin tajuatkaan, juhannuskokko on poltettu, makkarat paistettu ja mansikkakausi alkanut. Dustinin omat tavaramerkit pitävät huolen siitä, että olet valmis kaikenlaisiin kesäseikkailuihin.

26 kesäkuuta 2019

Uudelleenkäyttö kierrättämisen sijaan, edut ovat monet

Keskustelemme uudelleenkäytön asiantuntijan Inregon kanssa ja otamme selvää miksi kannattaa panostaa uudelleenkäyttöön kierrättämisen sijaan. Siinä on nimittäin paljon voitettavaa.

28 toukokuuta 2019

”Somessa suositaan sisältöä, joka saa aikaan voimakkaita tunteita”

Mitä sosiaalinen media tekee demokratialle? Sitä pohtivat Martin Gelin ja Karin Pettersson uudessa kirjassaan Internet är trasigt – Silicon Valley och demokratins kris.

24 huhtikuuta 2019

Kolme asiantuntijaa – paljon hyviä vinkkejä

Ruotsissa järjestetyillä Dustin Expo -messuilla oli aitio, jossa kuvasimme lyhyitä keskustelutuokioita eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Seuraavissa kolmessa keskustelussa puhutaan kestävästä kehityksestä, turvallisuudesta ja tulevaisuuden digitaalisista kokousympäristöistä.

9 huhtikuuta 2019