Kestävyys

Hän haluaa tuoda IT:n osaksi kiertotaloutta

Sandra Klackenborn on Dustinin uusi vastuullisuusjohtaja. Aiemmin hän on työskennellyt vastuullisuusteemojen parissa Ferronordicilla ja Telialla.

Mitä odotat eniten uudessa työssäsi?

– Odotan eniten sitä, että pääsen mukaan kunnianhimoiselle matkalle kohti vuotta 2030, jolloin tähtäämme hiilineutraaliuteen. Silloin Dustinin koko arvoketjun hiilidioksidipäästöt ovat nollassa, ja kaikki on osa kiertotaloutta.

– Odotan myös, että pääsemme toimimaan entistä aktiivisemmin ihmisoikeuksien ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta toimittajaketjussamme. Meidän täytyy vahvistaa sosiaalista tasa-arvoa joka puolella maailmaa elääksemme tasapainossa maapallon ja sen resurssien kanssa. Elektroniikan tuotannon työolojen kehittämistä täytyy jatkaa.

– Lisäksi odotan sitä, että pääsemme kertomaan asiakkaillemme entistä paremmin, mitkä tuotteet ovat parhaita vastuullisuuden näkökulmasta.

Voiko koneesi kierrättää?

Mitkä vastuullisuuden trendit nousevat tärkeimmiksi?

– Monet aiheet ovat ajankohtaisia on nyt, mutta niitä tarkastellaan jatkossa yhä useammasta näkökulmasta. Energia on aina ollut tärkeä aihe hiilidioksidipäästöjen ja fossiilisten polttoaineiden osalta, mutta nyt sillä on merkitystä myös ihmisoikeuksien kannalta tuotantomaissa.

– Toinen tärkeä ja kasvava osa-alue on kiertotalous. Dustinin kaltaisen yrityksen näkökulmasta kiertotalous tarkoittaa sitä, että tarkastelemme tarjoomaa, kierrätysmateriaalien osuutta, laitteiden korjaamisen ja kierrättämisen mahdollisuuksia sekä sitä, voidaanko laitteen omistamisen sijaan tarjota palveluja.

Me Dustinilla haluamme varmistaa, että myös toimittajamme täyttävät kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteemme.

Sandra Klackenborn, Dustinin vastuullisuusjohtaja.

Miljoonia puhelimia pöytälaatikoissa

Kuinka Dustin auttaa kuluttajia ja yrityksiä toimimaan vastuullisemmin?

– Parannamme jatkuvasti toimintamme vastuullisuutta. Suurin vaikutus piilee kuluttajien ja yritysten ostamien laitteiden tuotannon toimittajaketjussa. Me Dustinilla haluamme varmistaa, että myös toimittajamme täyttävät kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteemme.

– Toinen tapa, jolla autamme asiakkaitamme toimimaan vastuullisemmin, on Takeback-palvelu. Dustin kerää käytetyt laitteet, korjaa ne ja antaa niille uuden elämän. Laitteet, joita ei voida käyttää uudelleen, kierrätetään vastuullisesti. Takeback-palvelupidentää laitteen elinkaarta sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä ja uusien laitteiden valmistuksessa tarvittavien mineraalien tarvetta. Valtavat määrät elektroniikkaa voitaisiin korjata ja pistää uudelleen käyttöön. Arvioiden mukaan yksin Ruotsissa makaa 25 miljoonaa matkapuhelinta pöytälaatikoissa.

Sandra Klackenborn

Fakta

Namn: Sandra Klackenborn

Työ: Dustinin vastuullisuusjohtaja

Asuinpaikka: Nacka, Sverige

Pidätkö tästä artikkelista?

Artikkeli on peräisin Solutions-lehdestämme. Tätä kautta voit lukea koko lehden selaimen kautta.

Lue Solutions Magazine

Teksti: Jonas Rehnberg

Kuva: Cornelia Jönsson

Viimeksi päivitetty: 1 heinäkuuta 2022

Aihealue