Kestävyys

Valoisan tulevaisuuden innovaatioita

Dell Latitude

Monet Dellin kestävän kehityksen innovaatioista ovat peräisin Latitude-tuoteperheestä. Dell oli ensimmäinen yritys, joka käytti kierrätettyä hiilikuitua ja magneetteja – ja nimenomaan Latitude-tuoteperheessä. Dell on jatkanut työtään entistä kestävämpien ratkaisujen luomiseksi, ja vuonna 2021 yritys osoitti ensimmäisenä, että puupohjaista biomuovia* voidaan käyttää laitteissa.
Kehittäessään seuraavan sukupolven Latitude-tuotteita Dell pyrkii jatkuvasti löytämään uusia tapoja parantaa tuotteiden kestävän kehityksen mukaisuutta.

* Paperinvalmistuksen sivutuotteena syntyvästä mäntyöljystä valmistettu biomuovi.

Kierrätysmuovi

Latitude-tuotteet on valmistettu jopa 18-prosenttisesti kierrätetystä muovista. Sekä Latitude 5000- että 7000-sarjoissa on lisäksi käytetty hiilikuitua, joka on peräisin ilmailuteollisuudesta. Lisäksi 5000-sarjassa Dellin uutta biomuovia sekoitetaan hiilikuituun ja muihin kierrätettyihin materiaaleihin, minkä myötä kestävän kehityksen mukaisten materiaalien osuus on 71 %.

Kestävämmät pakkaukset

Dell käyttää Latitude-tuotteiden pakkauksissa 100 % kierrätettyä paperimassaa ja 100 % (50 % PCR ja 50 % uusi) HDPE-muovia*.

* Tiheä polyeteeni

Optiplex

OptiPlex-tuotteet ovat johtavassa asemassa kestävien innovaatioiden alalla. Vuonna 2007 OptiPlex oli ensimmäinen Dell-tuote, joka oli valmistettu kierrätetyistä materiaaleista. Ensimmäinen kiertotalouden mukaisista materiaaleista valmistettu tuote näki päivänvalon vuonna 2014. Myöhemmin vuonna 2021 Dell julkaisi uuden kestävän kehityksen mukaisen OptiPlex-tuotteen: maailman ensimmäinen tietokone, jossa on kierrätysalumiinista valmistettu kiintolevy.

Kiertotalouden mukaiset osat

OptiPlex-tuotteissa käytetään Dellin omaa suljettua toimitusketjua, jossa vanhat laitteet muutetaan uusien tietokoneiden uusiksi osiksi. Dell varmistaa, että vanhoista Dell EMC -tietokoneista tulee uusia OptiPlex-kiintolevyjä. OptiPlex-tietokoneet sisältävät siten jopa 60 % kierrätysmateriaalia.

Kierrätettävä pakkaus

87 % Dellin tietokoneissa käytetyistä pakkauksista on kierrätettyä tai uusiokäytettyä materiaalia. Dell tekee yhteistyötä toimittajiensa kanssa kasvattaakseen tätä osuutta ja käyttääkseen FSC-sertifioitua aaltopahvia kaikissa pahvipakkauksissaan.

TCO certified logo

Mitä TCO-sertifiointi merkitsee?

Joidenkin IT-laitteiden taustalta löytyy pimeitä puolia, kuten konfliktimineraaleja, yhteiskunnallisesti kestämätöntä valmistusta ja kielteisiä ympäristövaikutuksia. Näin voit tehdä oikeita valintoja.

Matkapuhelimesta voi löytyä tinaa, volframia, tantaalia ja kultaa. Näistä raaka-aineista käytetään yhteisnimitystä 3TG. Ne voivat olla peräisin konfliktialueilta ja niiden tuotantoon voi liittyä lapsityövoiman käyttöä. IT-laitehankintojen tekijän ei ole aina helppoa pysyä perillä IT-tuotteiden toimitusketjuista ja elinkaarista. Valitsemalla sertfioidun tuotteen, esimerkiksi TCO:n sertifioiman, voit toimia vastuullisesti, mutta et joudu itse syventymään yksityiskohtiin.