Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa Surfacella - hallitse organisaatiosi laitteita Autopilotilla

Mikä on Windows Autopilot?

Oletko kyllästynyt imagen tekemiseen ja monimutkaisiin asennuksiin? Windows Autopilot on pilvipohjainen palvelu jota käytetään uusien Windows 10 PC-laitteiden käyttöönottoon. Autopilotilla laitteet toimitetaan suoraan valmistajalta loppukäyttäjälle ilman IT-osaston toimenpiteitä. Prosessi poistaa perinteisen image-käyttöönoton/asennuksen tarpeen ja avaa uusia käteviä menetelmiä hallintaan ja jakeluun (MDM). Esimerkiksi suomalainen asiakas MTV säästi Autopilotilla jopa 200€ IT-kustannuksissa jokaista käyttöönotettua laitetta kohden.

Näin se toimii:

  1. Ostaessasi Surfacen kumppanilta, joka käyttää Windows Autopilot-palvelua, laite rekisteröidään ja liitetään yrityksen Azure AD:hen. Laitteeseen määritellään sovellukset ja asetukset sekä asennetaan uusimmat päivitykset Windowsille ja Officelle.
  2. Palveluun on luotu profiili, jonka mukaan organisaatiosi laitteet konfiguroidaan. Tämän jälkeen laite lähetetään suoraan loppukäyttäjälle.
  3. Kun Windows Autopilot-rekisteröity Surface käynnistetään ensimmäistä kertaa käyttäjä ohjataan laitteen käyttöönoton aikana kirjautumaan yrityksen tiedoilla varustetulle aloitussivulle se havaitaan verkon kautta ainutlaatuisella allekirjoituksella. Kun käyttäjä on ilmoittanut käyttäjätietonsa, laitteeseen asennetaan oikeat sovellukset ja asetukset ilman, että IT-osastosi tarvitsee edes koskea laitteeseen.

Otathan yhteyttä meihin jos haluat lisätietoja Windows Autopilotista