Helppo ilmastokompensaatio

Lenovo suosittelee yrityskäyttöön Windows 11 Pro järjestelmää

lenovo Logotypemicrosoft windows 11 Logotype

ilmastokompensaatiota

Vihreä siirtymä nopeutuu koko yhteiskunnassa, ja Lenovo pysyy tämän kehityksen kärjessä. Biohajoavasta bambusta ja sokeriruo'osta valmistetut pakkaukset sekä investoinnit uusiutuviin energialähteisiin ovat esimerkkejä toimista, joilla Lenovo pyrkii pienentämään ilmastojalanjälkeään.

Uusi palvelu helpottaa hiilidioksidikompensaatiota

Lenovon CO2 Offset Service -ilmasto-ohjelma helpottaa hiilidioksidipäästöjen laskemista ja kompensoimista uusien laitteiden hankinnan yhteydessä.

Ajatuksena on, että se olisi mahdollisimman helppoa ja veisi mahdollisimman vähän aikaa.

"Kiinnostus tätä ja vastaavia aloitteita kohtaan on suurta. Tämä koskee erityisesti Pohjoismaita, jotka ovat myös ensimmäinen alue, jossa palvelu on käytettävissä. Meitä on jo pyydetty kehittämään palvelua, niin että se kattaisi muutakin kuin vain tietokoneet", sanoo Stefan Larsen, Lenovon EMEA Business Development Manager.

Miten palvelu toimii?

Prosessi on yksinkertainen. Asiakkaana voit kompensoida jokaisen ostamasi tietokoneen hiilijalanjäljen. Kompensointi sisältää päästöt tuotannon, kuljetuksen ja viiden vuoden käytön aikana. Kattava ratkaisu, jonka kautta saat todellisen CO2-luvun . Ajan myötä voit seurata, kuinka monta kiloa CO2-päästöjä on kompensoitu kutakin tietokonetta kohden.

Ilmastojalanjäljen suuruus ja sitä myötä kompensaatio riippuvat valitsemastasi mallista. Samasta syystä myös summa vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon CO2-päästöjä on kompensoitava.

Hiilidioksidikompensaatiotodistus

Saat hiilikompensoinnista todistuksen, jonka avulla voit viestiä ympäristötyöstäsi. Sertifikaatissa ilmoitetaan tarkka kompensoitu hiilidioksidimäärä.

"Valmistajana meillä on hyvä käsitys siitä, kuinka paljon hiilidioksidipäästöjä kutakin tuotetta kohtaan syntyy sen valmistuksessa, sitä kuljetettaessa Kiinasta ja sitä käytettäessä esimerkiksi viiden vuoden ajan", Stefan sanoo lopuksi.

Kompensointi investoidaan vihreisiin energiaprojekteihin

Lenovo investoi korvattavan summan tämän jälkeen vihreisiin energiahankkeisiin yhteistyössä maailman johtavan kompensointitoimittajan ClimeCon kanssa.

Itse ilmastokompensaatio tapahtuu muun muassa uusiutuvien energialähteiden, kuten aurinkovoimaloiden, tuulivoimaloiden ja bioenergian, rakentamisena. Puiden istutus ja metsänsuojelu ovat mahdollisia tulevaisuuden kohteita.

Lentokone

2,09 kg CO2 eq/tkm

Juna

0,0272 kg CO2 eq/tkm

Kuorma-auto

0,0659 kg CO2 eq/tkm

Laiva

0,0131 kg CO2 eq/tkm

Laivarahti on kestävin vaihtoehto

Tuotteiden kuljetuksessa syntyvien hiilidioksidipäästöjen määrässä on suuri ero sen mukaan, tapahtuuko kuljetus junalla, lentokoneella, laivalla vai kuorma-autolla. Tässä määritetään kunkin kuljetusmenetelmän CO2-päästöt tonnikilometriä kohden. Kuten voi huomata, on selvää, että rahdin kuljettaminen laivalla tai junalla on kestävintä.

(Lähde: European Platform on Life Cycle Assessment 2016)